Какво представлява оперативният лизинг

Оперативният лизинг, според проучвания, е по-малко разпространен в България, в сравнение с финансовия. Представлява наемни взаимоотношения между клиента и лизингодателя, като не е строго задължително той да завърши с покупка на автомобила. Друг плюс е, че общинският данък е по-нисък. Тук застраховките за щета и кражба са за сметка на лизингодателя. След изтичане на срока на договора, краткосрочен или дългосрочен, клиентът има право да върне или замени автомобила. Едно от предимствата на този кредит е освобождаване от самоучастие. Много подходящ е за юридически лица, с фирми, нуждаещи се от обновяване на автопарка си. 

 

Оперативен лизинг

Опции при оперативния лизинг

  • Да доплатите остатъка от стойността на актива и да станете негов собственик;
  • Да върнете автомобила, като платените вноски останат за наем от временното му ползване;
  • Да поискате дадените пари до момента, да послужат като първоначална вноска за наема на друга кола, след като върнете първата. Благодарение на оперативния лизинг, Вие винаги ще сте с по-нова и по-стойностна кола.

Можете да намерите изцяло лицензирана небанкова и сигурна кредитна институция, при която да кандидатствате онлайн и да получите бързи пари в кеш. Финансиращата Ви фирма ще тегли вноски от Вашата заплата за изплащането на кредита. По този начин ще сте спокойни, че връщате парите навреме.